Op Hollands gras

Op Hollands gras hoort een Hollandse tent. Als je nog echt Nederlandse tenten wilt vinden moet je kijken op partytent huren eindhoven. Daar heb je namelijk nog allerlei tenten in omloop van echt Nederlandse makelijk.

Waarom daar

Waarom daar in de regio zo vele tenten zijn te vinden weet ik helaas ook niet, maar ik kan wel vaststellen dat. Ik denk dat het een surplus is van vroeger. Er zitten namelijk veel legertenten daar in het assortiment. Maar ook van de kleinere productie heb je daar nog mooie partytenten.

En gras dan?

Een goede partytent zorgt ervoor dat je gras mooi blijft. Afhankelijk van de bevestiging kan je namelijk je gras sparen of juist beschadigen. Sommige tenten zoals veel stretchtenten gebruiken palen die diep in de grond geslagen zijn om het doek te spannen. Deze staan altijd heel leuk aan het strand, maar voor je gazon is het funest. Deze palen zijn zodanig groot en gaan zodanig diep dat de kans op herstel vrij klein is. Daar kwam ik zelf laatst achter nadat ik zo een constructie in te tuin had laten zetten voor het afstuderen van mijn dochter. Ik dacht lekker grote opzet, dan hebben ze toch een feestje terwijl ze anderhalve meter afstand houden. Ik had ook nog even het regelement er op nagelezen en zag dat gelukkig samenscholing alleen van toepassing was in de openbare ruimte.

Leuk feestje

Het was zeker ene mooi feestje, en de kinderen uit de klas waren dolblij dat er nog iets van een gelegenheid was waarmee ze het konden vieren. De dag erna toen we de tent neerhaalde zat ik er echter wel wat sip bij. De gaten waar de paal in had gezeten waren een gapend gat. Ik probeerde met aarde het op te vullen en een nieuw stukje van de zoden in te leggen, maar het was duidelijk dat het gras er geen zin in had. De pol stond er triest bij, en de meeste wortels waren op een vreemde manier gescheurd. Alles zat los van de aarde maar nog wel aan het gras vast. Ik moest deze dan ook trimmen om er voor te zorgen dat ze niet de voedingsstoffen van het nieuwe stukje zouden wegnemen. Het waren nog al wat gaten, dus daar was ik uiteindelijk langer mee bezig dan ik bezig was dan met het feestje op en af tuigen. Volgende keer gaan ze maar weer in een legertent, dat werkt een stuk beter.

Geef een reactie