Emelten en spintmijt bestrijden dat moet echt gebeuren

Zoals zovelen in deze tijden van COVID-19 ben je er eindelijk een keer aan toegekomen om je tuin op te knappen. Je hebt een prachtig gazon aangelegd en een kasje gebouwd. Jij hebt je vakantiegeld eens op een andere manier besteed. Maar dan gaat het mis. Er komen ineens lelijke plekken in je gazon en in je kas zie je overal web-achtige draden en vallen de gaten in je planten. Wat is er dan loos? Is al je harde werk voor niets geweest? Gelukkig niet! Je hoeft ook niet met de gifspuit aan de gang. Er is namelijk een goede oplossing voor deze beide problemen.

Spintmijt bestrijden doe je zó

Spintmijten zijn hele kleine beestjes van nog geen halve milimeter groot, ze zijn met het blote oog dus bijna niet te zien. Maar die kleine beestjes kunnen hele lelijke schade aanbrengen aan jouw pas geplante planten. Ze bewegen bijna niet en houden zich op aan de onderkant van de bladeren van planten. Hier hechten ze zich vast en sabbelen op deze manier het plantsap uit de plant. Daarbij spinnen ze ook nog een soort van kleverig web dat je bijna niet verwijderd krijgt. Lastig dus, die spintmijt bestrijden. Maar het kan wel! Je bestelt heel gemakkelijk, online, roofmijt. Roofmijt is gék op spintmijt en zal je planten niet verder beschadigen. Spintmijt bestrijden kan dus volkomen zonder chemische bestrijdingsmiddelen!

Emelten in je gazon? Dat geeft lelijke schade

Emelten zijn de larven van de langpootmug. Ze zien er uit als kleine wormpjes of donkere maden en ze kunnen flink wat schade aanrichten in je gazon. Daarbij zijn ze ook nog eens gek op jong groen. Dus heb je naast je mooie nieuwe gazon een nieuwe border met jonge planten aangelegd? Dan kun je emelten verwachten. Maar hoe kom je van die beestjes af? Ook hier is een natuurlijke vijand beschikbaar. Je hoeft geen gif te spuiten of te strooien, niet je grasmat te vervangen of andere moeilijke oplossingen te bedenken. Aaltjes verspreiden hun bacteriën in emelten.

Hoe kom ik aan aaltjes of roofmijt?

Daar hoef je maar heel weinig moeite voor te doen. Je bestelt deze natuurlijke vijanden van spintmijt en emelten gewoon online! Ze worden als brievenbuspakketje bij je afgeleverd. De gebruiksaanwijzing zit er bij en als je die goed volgt, dan ben je in een mum van tijd weer de trotse eigenaar van een prachtig gazon en schitterende planten in je kas. Zo is niet al je werk voor niets geweest.

Geef een reactie