Kunstgras voor balkon? Probeer het!

Kunstgras voor balkon is een product dat sterk in opkomst is. Voor vele mensen is het hun enige plekje buiten, en daar willen ze dan graag ook een stukje groen. Je kan helaas moeilijk echte gras plakkaten uitrollen zonder dat je mot krijgt met de buren. Je kan je voor kunstgras online gemakkelijk oriënteren.

Het begint met een staal

Om je goed te oriënteren kan je het beste beginnen met een aantal stalen. Deze stukjes kan je voor een klein bedrag geleverd krijgen aan huis. Zo kan je het kunstgras voelen en bekijken. Bij de partij die ik boven gelinkt heb kan je zelfs gratis vier stalen als pakket opgestuurd krijgen. Zo kan je kijken wat voor lengte bijvoorbeeld het meest geschikt is, of wat voor patroon er van dichtbij het mooiste uit ziet. Zo heb je bijvoorbeeld het verschil tussen monokleurig en bontere kleurstellingen. Bij monokleurig gras komt de aarde illusie van de onderkant met een gedrukt patroon. Bij meerkleurig kunstgras zitten er vele kleurgradaties in van vers groen tot ietwat bruiner. Dit laatste is realistischer. De vraag is maar echter of je niet meer wilt dan realistisch. Daarnaast ziet niet iedereen het verschil ertussen. Met een staal in je hand kom je erachter.

Wat voor kit?

Je hebt meerdere pakketten voor kunstgras voor het balkon. De meeste zijn er op ingericht dat je ze in een keer kan uitrollen. Zo zit je met minimale moeite met een mooi balkon. De maat maakt wel uit. Je kan bijvoorbeeld met het juiste soort mes je kunstgras bijsnijden. Daarnaast kan je ook je pakket op maat gesneden krijgen. Zelf snijden is iets goedkoper. Het kost echter wel meer tijd. Een voordeel van snijden is dat je complexere vormen in kan maken. Als je bijvoorbeeld een niet rechthoekig balkon hebt kan dit je helpen de vorm goed te krijgen. Zo heeft een kennis van mij een cirkelvormig balkon, iets wat ze niet standaard beschikbaar hadden. Daarnaast helpt zelf snijden als je het gras voorbij de rand wilt krijgen en om de steunen van de balustrade. Vergeet daarnaast ook niet drainage tegels te halen. Deze zijn belangrijk om het water weg te voeren. Zonder deze word de onderkant voor lange tijd nat. Dit is niet optimaal voor twee redenen. Ten eerste blijft het lang nattig als je erop staat. Daarnaast kan het schade opleveren. Je wilt hier dus goed op letten voordat je gaat plaatsen.

Geef een reactie