Warmere jas dan ooit

De Elfstedentocht is al even geleden. De laatste was om precies te zijn in 1997. Echte koude winters hebben we daarna nog wel gehad, maar niet zo langdurig dat we in Nederland de Elfstedentocht konden houden. Toch kan het fijn zijn om een warme jas te hebben. Bijvoorbeeld als je op vakantie gaat naar een koud land. Als je aan een warme jas denkt, denk je vanaf nu aan Parajumpers. In dit blog lees je meer over deze jas en waarom je de jas aan moet schaffen als je echt een warme, mooie winterjas wilt hebben.

Het verhaal achter Parajumpers

Zoals je misschien al verwachte zijn de Parajumpers jassen niet uitgevonden in Nederland. De jassen zijn vernoemd naar een militaire groepering uit Alaska. Dit waren zeer sportieve, krachtige en conditionele soldaten die in bizarre omstandigheden mensen redden. In zulke omstandigheden moet je je goed kunnen bewegen en moet je zelf niet bevriezen van de koud. Dat waren de eisen waaraan de Italiaanse ontwerper Massimo Rossetti zijn jas aan wilde laten voldoen. Deze ontwerper ontmoette een lid van het korps en hij vertelde zijn stoere verhalen. Daar sloeg Rossetti op aan en zo ontwierp hij een jas die de mannen van het korps hoog in de berg zouden kunnen dragen. Een jas die tegen wind en regen kan met een lekkere bontkraag.

Parajumpers in Nederland

Een stoer verhaal zit er achter het ontstaan van de Parajumpers. De meeste Nederlandse kopers van de jas kopen de jas alleen niet om deze redenen. Sinds een aantal jaar is de jas heel populair onder jongeren en straalt een soort klasse uit. Om die reden kopen de jongeren de jas voornamelijk. Dat de jas heerlijk warm is en lang meegaat is een leuke bijzaak. Toch zullen de dragers van de jas in Nederland er blij mee zijn wanneer het in Nederland ook weer een keer goed koud wordt in de winter.

De parajumper jas dames bestaat er niet alleen voor in de winter, maar ook voor in de zomer. De zomerjassen zijn minder dik en daardoor minder warm. Toch zijn ze perfect om dragen in de regen en met veel wind. Je kunt je er nu nog beter in bewegen doordat de jas minder dik is. Ideaal, nu heb je een perfecte dikke jas voor in de winter en zodra het weer wat warmer wordt buiten ruil je de jas om voor je Parajumpers zomerjas. Nu heb je twee lekkere jassen en je ziet er ook nog eens goed uit.

Geef een reactie

Terug naar boven