Voeg het groene leven toe aan je huis

Je huis moet een fijne en rustgevende plek zijn, het is als het ware jouw persoonlijke bubbel in deze drukke wereld. Maar wanneer je net verhuisd bent, kan je nieuwe stulpje koud en vreemd aanvoelen. Allesbehalve warm en levendig. Het is tijd om het leven weer in huis te brengen. Dat is immers waar een huis voor is, warmte en leven. In deze blog geef ik je tips over hoe je dat kan doen. Lees je mee?

Kleuren en printen

Het is tegenwoordig heel erg in om voor een minimalistisch interieur te kiezen. Alles moet zo strak en leeg mogelijk, afgezien van het benodigde meubilair en een statement piece zo hier en daar. Maar dat kan er ook voor zorgen dat een huis er leeg en onvriendelijk uitziet. Door wat kleur en een printje hier en daartoe te voegen en door te spelen met verschillende materialen, breng je wat meer leven in de brouwerij. Dan kan je het nog steeds minimaal houden maar dat brengt toch wat meer vrolijkheid en persoonlijkheid in huis.

Haal ‘buiten’ naar binnen

Je kan ook écht leven in huis brengen door middel van binnenplanten. Binnenplanten zijn er in alle vormen, maten en kleuren en kunnen tal van voordelen hebben. Zo zijn sommige planten luchtzuiverend en andere geven je juist meer energie of breng je energielevel naar beneden, ideaal voor op het kantoor of in de slaapkamer. Zo’n groene vriend kun je dus beter snel in huis halen. Daar knappen jij en je huis van op. En daarnaast staat een kamerplant groot ook gewoon heel leuk. Heb je bijvoorbeeld al eens naar een Areca palm gekeken?

In een huis moet geleefd worden

Een huis vol met leven heb je al als je daar je dagelijkse dingen doet. Maar een huis is niet alleen een plaats om te overleven. Wanneer je je niet thuis voelt op een plek, kies er al snel voor om alles wat buitens huis kan, buitens huis te doen. Maar je huis wordt steeds meer een plek van jou als je er dingen doet die je leuk vindt. Hobby’s zoals koken of schilderen kan je thuis doen, zo breng je door middel van bezig zijn de levendigheid in huis.

Hoe meer mensen, hoe meer vreugd

En als laatste is het natuurlijk gezellig als men op bezoek komt. Door familie en vrienden over de vloer te hebben, zal de plek ook steeds vertrouwder aan gaan voelen omdat je gezelschap ook als vertrouwd voelt. Samen maak je nieuwe herinneringen in het nieuwe huis.

Geef een reactie

Terug naar boven