We klussen massaal

In je eigen huis klussen is iets wat de meesten wel eens gedaan zullen hebben. Van een klein klusje wat we allemaal wel aan kunnen tot de grotere verbouwingsklussen. Klussen is populairder dan ooit. Als gevolg van de coronacrisis hebben we allemaal meer tijd over. We werken noodgedwongen vanuit huis en ook in het weekend worden we verzocht zoveel mogelijk thuis te blijven en niet de drukte op te zoeken. Aangezien de meeste mensen nu veel tijd hebben, worden er dingen gedaan waar anders niet of nauwelijks tijd voor is. Zo zien we bijvoorbeeld dat Nederland massaal aan het klussen en verven slaat tijdens de coronacrisis. Door het drukke leven dat we normaal gesproken hebben, blijft er niet veel tijd over om te klussen. Hierdoor is het onderhoud van bepaalde dingen in en rondom huis er de laatste jaren mogelijk bij ingeschoten. Tijdens deze coronacrisis kun je dit achterstallig onderhoud in één keer rechttrekken. Wanneer je noodgedwongen thuis zit, heb je immers alle tijd van de wereld om te klussen en te verven.

Het onderhoud van je tuin

Na een mooie en hete zomer is het weer tijd om de tuin winterklaar te maken. De bloeiende eenjarige planten kan je nu mooi vervangen voor wintervaste planten en zo je tuin ook in de wintermaanden fleurig houden. In de wintermaanden heb je minder last van insecten dan in de zomerperiode. Maar de bestrijding van bijvoorbeeld bladluis op je planten is het hele jaar door van belang. Bladluizen zijn kleine sap zuigende insecten die met hun zuigsnuiten gaatjes prikken in stengels en bladeren. Zij zuigen vervolgens de plantensappen uit de planten waardoor ze schade veroorzaken aan je planten. Bladluis bestrijden kan je op een biologisch verantwoorde manier doen met de larven van lieveheersbeestjes. De larven zullen de bladluis compleet uit je tuin laten verdwijnen.

Gras of bestrating in je tuin?

Voor velen een dilemma, kies je voor een mooie groene tuin met een gazon en veel planten of wil je het onderhoudsvrij bestraten. Voor beide opties kan je in de tuincentra en bouwmarkten voldoende ideeën opdoen. De meest traditionele optie om te bestraten is om gewoon terrastegels te leggen. Ook hierin is volop keuze. Steeds meer mensen kiezen voor een terras van vlonders van hardhout. Een houten terras geeft een warme uitstraling en je kunt de vlonders mooi afstemmen op de rest van je tuin. Ook het traditionele gazon is nog steeds populair. Neem eens een(online) kijkje in de bouwmarkt of het tuincentrum en laat je verrassen door het aanbod.

Geef een reactie