Korte metten maaien met Hollands gras

Tractors zijn niet meer uit het beeld van de agrarische sector weg te denken. Hoewel de trekker oorspronkelijk bedoeld was voor de landbouw worden ze inmiddels op allerlei terreinen gebruikt. Doordat je verschillende werktuigen aan de trekker kunt koppelen, kun je er mee onder andere mee bemesten, oogsten, zaaien, ploegen en natuurlijk ook maaien.

De meeste maaiwerktuigen zijn voortgekomen uit de noodzaak om graslanden beter te maaien en zo productiever te zijn in de landbouw. Er zijn hierdoor inmiddels veel verschillende maaitechnieken en werktuigen voor het maaiwerk. Naast deze werktuigen is een sterk trekker van belang. Aan de andere kant moet een trekker ook niet te zwaar zijn voor een kwetsbare grond.

Het is dus belangrijk om een goed maaisysteem te kiezen bestaande uit een trekker die geschikt is voor de grond die je wilt bewerken en daarbij een passend maaiwerktuig.

Verschillende soorten maaiwerktuigen

Afhankelijk van de doelstellingen voor het grasland zijn er een aantal typen maaiwerktuigen. Allereerst ligt dit aan de hoogte van wat er gemaaid moet worden. Zo zullen maaibalken gemakkelijk door hoogstaande vegetatie heenkomen, maar zal een cirkelmaaier verstopt raken wanneer je vegetatie boven de twintig centimeter uitkomt. Bovendien kan het zijn dat je het grasland en zijn natuurlijke ecosysteem zo min mogelijk wilt verstoren. Het ene maaiwerktuig snijd vegetatie af terwijl een ander maaiwerktuig soms vegetatie afslaat. Dit heeft verschillende gevolgen voor het ecosysteem en de grond. Sommige maaiwerktuigen zijn gevoeliger voor defecten wanneer er bepaalde obstakels op het land zijn.

Een geschikte tractor

Een standaard tractor voor de landbouw heeft een groot achterwiel en een klein voorwiel. Hierdoor heeft een tractor veel kracht en kan hij gemakkelijk over ruw landschap heen rijden. Achter de tractor kan een aanhangwagen of werktuig aangesloten worden. Maar soms is het ook mogelijk om de werktuigen aan de voorkant te koppelen.

Daarbij is het slim om te letten op het vermogen van de tractor en de wenbaarheid. Bij een kleinere oppervlakte is het namelijk niet nodig om een bak van een tractor te bezitten. Het kan misschien zelfs beter zijn om een mini-tractor te kiezen.

In- en verkoop van trekkers

Op TruckNL staan vele advertenties voor degelijke tractors tegen een optimale prijs. Dagelijks worden de advertenties bekeken door internationale handelaren en bouw- en transportbedrijven. Bent jij op zoek naar nieuwe en tweedehands tractoren voor jouw agrarische onderneming of wilt je zelf een trekker kopen of verkopen, dan bent je bij TrucksNL aan het goede adres.

Geef een reactie