Gebruik nooit synthetische drugs.

Als moeder wil je wel een beetje op de hoogte blijven rondom de drugssoorten. Zo kan ik direct merken aan mijn puber kinderen of er iets gebruikt is. Ik ga er niet vanuit hoor, je weet het echter maar nooit. Ik kwam op een website terecht die verschillende drugs uitlegde, ook drugs waar ik nog nooit van had gehoord, genaamd salvia. Het is een zeer onbekend middel, maar goed te vergelijken met wiet. Ik ging direct opzoek naar meer informatie.

 

 

Weinig informatie over salvia

Omdat het nog een redelijk onbekend middel is, was er niet heel erg veel over te vinden. Wel las ik dat salvia uit de familie van salie komt, een kruidensoort wat vroeger door medicijnmannen veel gebruikt werd als pijnstiller. Je rookt de salvia in een waterpijp of als joint, zonder tabak erbij. Het schijnt te zijn dat je na 5 tot 10 seconden al effect hebt. De ene reageert er heel erg heftig op, de ander voelt niks. Bij een heftige reactie kun je in een hele heftige “trip” komen, aldus het internet. Eigenlijk wel gevaarlijk, je weet dus nooit hoe jouw lichaam reageert. Het schijnt zelfs via internet verkocht te worden en in sommige uitgebreide smartshops. De dosering wordt aangeraden maar volgens jongeren op internet nooit na geleefd, het kan veel meer dan dat ze aangeven, zei een jongen op een filmpje.

 

 

Geen uiterlijke kenmerken

Bij blowen van wiet of hasj veranderen je pupillen, bij salvia is dat dus niet het geval schijnt. Het doet iets met je hersenen maar er zijn helemaal geen uiterlijke kenmerken na het gebruik. Je krijgt er ook geen eetbuien van, wat wel bij wiet en bij hasj is. Je wordt wel onbetrouwbaar in het verkeer en in emotie na het gebruik. Vooral gebruikers met een heftige reactie kunnen erg boos en agressief worden, geen aanrader als je dus gevoelig bent voor medicatie en of drugs. Wanneer je behoefte hebt aan een trip, kun je wel veel beter salvia gebruiken dan bijvoorbeeld een de XTC of andere harddrugs gaan. Dat zijn allemaal chemische stoffen. Salvia is puur en alleen gedroogde bladeren. Wil je dus een keer (met vrienden of in ieder geval nooit alleen) drugs proberen, kies dan eerst voor de softdrugs. Vaak hoor je dat die werking al te veel indruk heeft gemaakt op iemand. Ben je nieuwsgierig naar drugs, begin nooit bij harddrugs! De gevolgen zijn gewoon veel groter en de werking veel langer. Wanneer je niet lekker bent na het gebruik van salvia, neem dan een glaasje cola of andere suikerhoudende middelen. Je zult merken dat de werking dan sneller verslapt.

Geef een reactie