Binnenkort samenwonen? Hier een paar belangrijke tips.

Ga je binnenkort samenwonen met je geliefde of nieuwe huisgenoten? Dan gaat er behoorlijk wat veranderen in je leven. Je moet opeens je geliefde ruimte gaan delen met iemand anders. Je kan niet meer ’s ochtends een uur in de badkamer staan en ook de deur moet misschien dicht tijdens een wc bezoekje. In blog een aantal tips om het samenwonen te overleven.

Praat met elkaar

Misschien denken jullie dat jullie elkaar door en door kennen maar op het moment dat jullie gaan samenwonen valt dit opeens ontzettend tegen. Niet zo gek want iedereen heeft zijn eigen gewoontes, is op een andere manier opgevoed, etc. Als je gaat samenwonen is het belangrijk dat jullie met elkaar praten. Vertel elkaar waar je waarde aan hecht en wat je bijvoorbeeld liever niet hebt. Ga je ’s avonds graag op tijd naar bed maar is je huisgenootje een fanatieker gamer dan kan dit natuurlijk nog wel eens mis lopen. Dit zelfde geld ook voor de afwas en het huisvuil. De ene laat het liever liggen en de ander ruimt het meteen op. Denk je hier verschillend over dan kan dit al snel leiden tot irritatie terwijl jullie dit misschien helemaal niet van elkaar wisten. Voorkom dus dit soort irritaties door gewoon even goed te praten. Jullie weten beide waar je aan toe bent en wat je van de ander kunt verwachten.

Spullen in meervoud

Natuurlijk kunnen jullie samen een wastafel gebruiken maar mochten jullie beide om 07.00 in de badkamer moeten zijn dan wordt het toch wat lastig. Een dubbele wastafel is hiervoor bijvoorbeeld een hele simpele en effectieve oplossing. Dit geldt ook voor het nachtkastje naast het bed. Maar een nachtkastje en staat die toevallig aan jouw zijde? Grote kans dat je huisgenoot over jouw moet heen klimmen als de wekker uit moet. Zo kunnen we nog wel honderd voorbeelden noemen maar waar het op neerkomt is dat het handig is om van sommige dingen een extra exemplaar te hebben. Dit scheelt ook weer een hoop irritaties en voorkomt eventuele ruzies die helemaal niet nodig zijn.

Niet zomaar aan elkaar spullen zitten

Dit lijkt een beetje op de regel van de basisschool maar niets is vervelender dan dat er iemand ongevraagd aan jouw spullen zit. Mocht je iets nodig hebben van de ander vraag dit gewoon even netjes. Maakt niet uit wanneer je dit doet maar doe het altijd voordat je het gebruikt. Jij vindt het toch ook niet fijn als jouw gedeelte van de dubbele wastafel ineens overhoop ligt en je fijne crème nergens meer te vinden is? Dat dachten we ook! Netjes vragen zoals moeders ons heeft geleerd.

 

 

Geef een reactie